Alegerea mărimii corecte a scutecului vă poate ajuta să evitați accidentele de scutec și iritarea pielii și totul poate suna mult mai ușor decât este, de fapt. Copiii diferă între ei în ceea ce privește constituția – în cazul în care copilul dvs. se încadrează între două mărimi, optați pentru mărimea mai mică atunci când copilul dvs. este mai înalt și slab și pentru mărimea mai mare atunci când copilul dvs. este mic de statură și robust.
Dar să le luăm pe rând: orice scutec bun ar trebui să fie extrem de absorbant pentru a ține urina și fecalele departe de piele, direcționându-le rapid spre mijlocul straturile centrale ale scutecului, pentru a reduce riscul de iritație și erupție cutanată de scutec. Un scutec bun ar trebui să fie și respirabil; pielea bebelușului va sta înfășurată în scutec aproape 24 de ore pe zi, cu excepția momentelor când face baie și când este schimbat.
Să le luăm pas cu pas – cum alegeți mărimea corectă a scutecului pentru un nou-născut?
Dacă găsiți mostre, diferitele dimensiuni de scutece pot fi testate în timp ce sunteți în spital, iar tatăl sau bunicii ar putea apoi să cumpere scutece de mărimea potrivită înainte de a ajunge dvs. acasă cu copilul. De obicei, nou-născuții cu o greutate de aproximativ 3 – 3,5 kilograme încep cu scutece nr. 2 (3-6 kg), iar proaspetelor mămici cu bebeluși născuți la termen li se recomandă de obicei să aleagă această mărime. Scutecele nr. 0 și 1 sunt destinate bebelușilor născuți prematur și gemenilor, deoarece aceste numere sunt potrivite pentru o greutate de 1-3 sau de 2-4 kilograme.
Cum ar trebui pus un scutec pentru a reduce riscul accidentelor de scutec?
Înainte de a pune scutecul, asigurați-vă că marginile de protecție împotriva scurgerilor din interiorul scutecului sunt orientate spre exterior. Uneori trebuie să le îndreptați înainte de a pune scutecul. Mai mult, asigurați-vă că manșetele pentru picioare sunt trase în jurul picioarelor și fundului copilului dvs. Sfat suplimentar: în cazul în care copilul dvs. este băiat, asigurați-vă că penisul său este îndreptat în jos înainte de a închide scutecul (acest lucru este valabil și pentru pantaloni!). În caz contrar, bebelușul ar putea face pipi prin partea de sus sau prin lateral.
Așezați scutecul sub copil, pliați partea din față peste burtă și închideți scutecul. Scutecul trebuie așezat la nivelul taliei și fixat relativ strâns – ca regulă generală, puteți verifica dacă există loc pentru a introduce un deget în jurul taliei după ce ați fixat scutecul.
Când ar trebui să treceți la o mărime superioară?
Vă confruntați cu accidente de scutec, chiar dacă mărimea scutecului ar trebui să corespundă cu greutatea bebelușului? Unul dintre cele mai comune motive pentru accidentele de scutec este că acesta este prea mic. După cum am menționat mai devreme, bebelușii sunt diferiți în ceea ce privește constituția, mai ales că nu există o mărime universală; dacă vă confruntați cu accidente repetate, chiar dacă dimensiunea scutecului ar trebui să fie cea corectă pe baza recomandărilor și kilogramelor, încercați o mărime mai mare, cu mențiunea că scutecul nu trebuie să fie niciodată prea larg. Ca și în cazul multor altor aspecte legate de parenting, găsirea scutecului potrivit și a mărimii potrivite este o experiență de tipul „încercare și eroare”.
Ce se întâmplă dacă au loc accidente de scutec noaptea?
Vă recomandăm să folosiți întotdeauna scutece deschise, mai degrabă decât de tip chilot, pentru bebeluși sau copii mici pe timp de noapte, deoarece acestea pot fi reglate mai ferm, oferind o protecție ideală noaptea. În orice caz, copilul poate fi, de asemenea, între două mărimi sau se poate întâmpla ca acesta să bea prea multe lichide înainte de culcare. În cazul în care copilului dvs. îi este foarte sete înainte de a merge la culcare, cel mai bun lucru ar putea fi să îi schimbați scutecul în cursul nopții, deoarece fiecare scutec reține doar o anumită cantitate de urină. Puteți folosi și aleze de protecție, cum ar fi alezele noastre Bambo Nature. Alezele de unică folosință au margini impermeabile, pentru o protecție optimă împotriva accidentelor, iar materialul din care sunt făcute este respirabil, ceea ce reduce riscul de iritare a pielii. Au și bandă adezivă, astfel încât să le puteți atașa cu ușurință de pat, sub cearșaf.
Alezele sunt, de asemenea, grozave când copilul dvs. ajunge la vârsta de antrenament la oliță. În acest moment, scutecele de tip chilot sunt o alternativă excelentă la scutecele tradiționale, deoarece copilul le poate da jos singur, ca pe lenjeria obișnuită, pe măsură ce învață să folosească toaleta. Scutecele chilot nu pot fi fixate cu benzi elastice la fel ca scutecele deschise, așa că este important să găsiți o mărime care să fie confortabilă și suficient de absorbantă. Utilizați ghidul de mărimi de pe ambalaj sau încercați diferite mărimi până o găsiți pe cea potrivită.
Părinții cu experiență știu că evitarea scurgerilor 100% este aproape imposibilă. Aproape întotdeauna veți avea parte de momente „intermediare”, în care copilul dvs. este între două mărimi, sau de situații în care pur și simplu ați pus scutecul greșit. Dar dacă urmați aceste sfaturi, este posibil să aveți parte de mai puține scurgeri.
Scutecele Bambo Nature sunt potrivite pentru pielea sensibilă?
În general, tot ceea ce intră în contact direct cu corpul bebelușului – în special scutecele, deoarece acestea sunt în contact cu pielea aproape 24 de ore pe zi – ar trebui să fie cât mai prietenos cu pielea. Scutecele Bambo Nature sunt testate dermatologic, certificate de Nordic Swan Ecolabel și EU Ecolabel, recomandate de Asthma Allergy Nordic și nu conțin parfum. Puful – fibrele de lemn din stratul absorbant – din scutecele noastre este Totally Chlorine Free (TCF), iar materialul provine din păduri sustenabile și bine gestionate, certificate FSC® (Forest Stewardship Council), unde nu sunt tăiați mai mulți copaci decât poate susține rata de replicare a pădurii.
Deci da, scutecele noastre sunt potrivite pentru pielea sensibilă – la fel și celelalte produse ale noastre, de la șervețele umede până la produsele de îngrijire a pielii.
Recomandările noastre:
- Orice scutec bun ar trebui să fie extrem de absorbant, pentru a îndepărta rapid urina și fecalele de piele, și respirabil. Acest lucru va preveni iritația pielii.Scutecele Bambo Nature includ cea mai recentă tehnologie de canal, care transportă rapid umezeala către stratul interior foarte absorbant.
- Încercați să găsiți mostre de diferite mărimi și testați-le pe copilul dvs. înainte de a cumpăra vrac scutece într-o mărime nepotrivită.
- Folosiți tabelele de mărimi și recomandările de kilograme ca ghid – dar rețineți că bebelușii au constituție diferită și că nu există o mărime universal valabilă.
- Așezați corect scutecul, asigurându-vă că este bine fixat în jurul picioarelor și al taliei.
- Dacă vă confruntați cu accidente repetate, chiar dacă scutecul ar trebui să corespundă ca mărime, conform tabelelor de greutate și mărimi, încercați o mărime superioară, dar asigurați-vă întotdeauna că scutecul nu este prea lejer pe corp.
- Dacă vă confruntați cu accidente repetate în timpul nopții, este posibil ca bebelușul să se afle între două mărimi sau să bea prea multe lichide înainte de culcare. Încercați să schimbați scutecul în timpul nopții, limitând aportul de lichide înainte de culcare sau folosind aleze de protecție. Vă recomandăm scutecele deschise în timpul nopții, deoarece acestea pot fi reglate și strânse corespunzător.
- Când copiii ajung la vârsta antrenamentului la oliță, încercați să folosiți în timpul zilei scutece de tip chilot în loc de scutece deschise. Sunt mai ușor de dat jos pentru copil. Vă recomandăm să folosiți în continuare scutece deschise în timpul nopții.
- Scutecele ar trebui să fie cât mai prietenoase cu pielea – căutați produse testate dermatologic, fără parfum și Totally Chlorine Free (TCF), certificate conform Nordic Swan Ecolabel și UE Ecolabel, și recomandate de Asthma Allergy Nordic.