Ia-o usor, pentru că te descurci minunat

Părinți viitori
iun. 02, 2020

Probabil ai citit (și / sau ti s-a spus) despre tot ce trebuie să faci pentru a te asigura că sarcina ta merge bine, nașterea ta va fi o plimbare în parc, iar copilul tau va fi perfect.

Fumatul, alcoolul, zahărul, glutenul, substanțele chimice, nu-ți vor imbunatati frumusețea, dar nu dormi prea mult, fă exerciții fizice fara sa exagerezi, ia suplimente, dar nu ca un inlocuitor pentru alimentele cu putere organică, relaxeaza-te, dar nu lenevi, aștepta-te la o creștere în greutate, dar încearca să nu iei prea mult în greutate pentru copil - lista continuă!

Este imposibil să fii în conformitate cu toate orientările sau restricțiile, indiferent cât de nobile sunt intențiile tale. Vor fi zile în care îți dictează greața sau poftele, nu mănânci altceva decât chifle cu scorțișoară de la IKEA sau hering murat cu Nutella. Vor fi zile în care corpul tău te ancorează pe canapea, deoarece totul este incomod sau bebelusul este neliniștit, tocmai când îți plănuiai să mergi la o alergare sau la sală.

Dacă sarcina te poate învăța un lucru, trebuie te sincronizezi complet cu corpul tau. Majoritatea semnalelor vor fi atât de puternice încât nu sunt imposibil de ignorat! Se reconstruiește în același timp, construind o altă persoană - dă-i o pauză și fii ingaduitoare cu tine, dacă asta este nevoie pentru a menține moralul ridicat.

  • Urmărește-ți poftele - bebelusul tău va fi bine! Deși, dacă mănânci DOAR mâncare nesanatoasa sau începi să ai poftă de cretă sau plante de casă, poati vorbi cu medicul pentru a verifica că nu îți lipsesc minerale sau vitamine vitale.
  • În timpul sarcinii, tendoanele se înmoaie și se relaxează, iar proporțiile și schimbarea echilibrului, te pot face mai predispus la accidentare. Dacă nu poți exersa așa cum ai fost obișnuita, fii deschisa să încerci ceva diferit. Este în regulă ca rezistenta ta sa slabeasca. Mergeți în loc să alergați. Încearca yoga de restaurare sau pre-natal în locul clasei obișnuite de gimnastică. Plutește în piscină și fă câteva exerciții în loc să înoți mile intregi.
  • Dormi când ai nevoie. Primele trei luni sunt de obicei când gravidutele se luptă cu epuizarea.
  • Dacă medicul ti-a recomandat să te odihnesti, fa-o.
  • Durerea este normală, dar durerile directe trebuie luate în serios. Este în regulă să încetinesti ritmul.

Your body is changing, your needs are changing, your life is changing. Be curious, and roll with it. Find your own balance and tolerance levels for everything. As long as you’re not deliberately subjecting yourself or your baby to danger, relax and know that you’re doing PERFECTLY FINE!