Cele mai bune sfaturi pentru a găsi un scutec sigur și durabil pentru copii

Noi părinți
mai 05, 2020

Scutece verzi. Scutece ecologice. Scutece sustenabile.Se afla sub multe denumiri. Dar cum navighezi ca mamă sau tată în jungla brandurilor de scutece care se pretind durabile și ecologice?

Indiferent dacă vă plimbați pe culoar în supermarket sau căutați scutece pentru copii online veți întâlni sute de mărci diferite de scutece. Dar cum alegi între acestea? Și cum găsești cea mai bună soluție pentru tine și copilul tău? Nu avem un răspuns absolut la această întrebare, dar vă putem oferi câteva informații (sperăm utile), astfel încât să vă simțiți bine echipați cu informatii atunci când vă alegeți viitorul brand de scutece.

Ce este important pentru tine?

Este important să știți că durabilitatea este mai mult decât modul în care sunt utilizate materialele. Este vorba despre întregul ciclu de viață al unui scutec pentru copii - de la materii prime și ingrediente la ambalaje, procese de producție, distribuție, utilizare și reciclare. Nu există două mărci de scutece identice. Toate au zone de focalizare diferite, evidențiază diferite caracteristici ale produsului și variază în ceea ce privește „verdele”. Trebuie să decideți cum doriți să aveti scutecele copilul înainte de a putea alege scutecul potrivit. Ce este important pentru tine și familia ta? Este certificarea ecologica? Sau calitatea și performanța este ceea ce căutați într-un scutec pentru copii? SAU, si mai probabil, sunt ambele? Și cum rămâne cu finanțele - cât de mult vrei să cheltuiți pe scutece în fiecare lună? Pentru că să ne înțelegem, veți folosi cantitati enorme.

Există o mulțime de lucruri de luat în considerare și, în calitate de părinți, știm că, dincolo de interesul nostru de a ne păstra în siguranță atat bebelușul, cât și natura, solicităm, de asemenea, scutecelor să facă exact ceea ce sunt se asteapta de la ele - să ne păstreze copilul uscat, și confortabil în orice moment. Din fericire, ecologia, confortul și performanța ridicată pot merge mana in mana.

Cunoaște-ți simbolurile!

Una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a verifica dacă o marcă de scutec este durabilă este să te uiți la certificatele sale. Certificatele de la organizațiile oficiale de certificare sunt dovezi solide și garantează utilizarea în siguranță și confirma ecologia produselor pentru copii. Unele dintre cele mai cunoscute și importante certificări pe care trebuie să le cunoști și să le cauți sunt Nordic Swan Ecolabel, Asthma-Allergy Nordic, FSC ® (Forest Stewardship Council), precum și simbolul testat dermatologic.

Un exemplu de simbol pe care ți-ai dori într-adevăr să îl știi este eticheta Nordic Swan Ecolabe. Poate că o știți deja, poate ați auzit despre asta, dar simbolul garantează că un scutec conține materii prime regenerabile și este lipsit de inalbitori, parfum și loțiuni. Cerințele pentru produsele cu eticheta nordică sunt foarte ridicate, stabilind standarde stricte pentru mediu, sănătate și calitate în toate fazele relevante ale ciclului de viață al unui produs. A obtine eticheta nordică este un proces îndelungat care necesită o cantitate mare de documentare. Prin urmare, puteți avea încredere în produsele cu acest simbol pentru a fi sigure atât pentru pielea copilului, cât și pentru natură. Vedeți toate certificările Bambo Nature..

Primele noastre 3 sfaturi despre cum să vă asigurați că scutecul este sigur:

  1. Din ce este făcut scutecul? Materiile prime naturale provin din surse durabile?
  2. Cum se produce scutecul? (consumul de energie, manipularea deșeurilor, utilizarea substanțelor chimice etc.)
  3. Ce certificări au obținut produsul și instalația de producție?

Cum să scutec durabil?

In timp ce producătorii de scutece pentru bebeluși au o responsabilitate uriașă atât pentru tine, copilul tău, cât și pentru planetă în general, există mai multe lucruri pe care le poți face singur pentru a reduce impactul asupra mediului. Fiind sustenabil în modul în care folosiți și aruncați scutecele pentru bebeluși reprezinta deja un pas important către un consum mai responsabil.

Primele noastre 5 sfaturi:

  1. Asigurați-vă că bebelușul dvs. este întotdeauna uscat pentru a reduce erupția scutecului, dar schimbați-l doar de câte ori este necesar (= utilizarea mai puține scutece și mai puține deșeuri)
  2. Verificați indicatorul de umezeală - acest lucru vă va spune când este timpul să schimbați scutecul
  3. Asigurați-vă că alegeți scutecul de dimensiuni potrivite pentru copilul dvs. (pentru a preveni utilizarea excesivă de materiale și pentru a evita scurgerile)
  4. Nu uitați să reciclați ambalajul - merge în coșul pentru plastic refolosibil
  5. Aruncați scutecele conform instrucțiunilor locale (consultați autoritățile locale pentru a afla cum ar trebui aruncate deșeurile de scutece în țara dvs.)