A fi însărcinată - Lucruri de care ai nevoie înainte de a se naște copilul

Părinți viitori
apr. 01, 2019

Ce trebuie să ai pregătit pentru copilul tău înainte de a pleca la spital pentru a naște?

Odată ce burtica de gravida începe să se fie vizibila (în cazul în care raul de dimineață și sânii umflati nu sunt suficient de „reale”), este un moment bun să începi să cauți cele mai esențiale lucruri pe care să le primești înainte de nașterea copilului tău. Casa și accesoriile dvs. nu trebuie să fie perfecte pentru ca bebelusul dvs. să fie fericit, bebelușii sunt foarte ușor mulțumiți atât timp cât sunteți în preajmă. Dar pentru a face primele zile și rutinele zilnice un pic mai ușoare pentru tine și partenerul tau în noile voastre roluri de părinți, este bine să aveți gata unele dintre cele mai esențiale articole pentru copii.

Patul copilului

Unde va dormi copilul tău? Indiferent dacă bebelușul tău va fi într-un pătuț alături de tine în dormitorul tău pentru primele luni sau în propria camera, iată câteva lucruri care îți vor fi de folos:

  • Un patut sau o saltea pentru bbelusi – unele mărci vând saltele separat. Dacă comandați online, este o idee bună să știți exact ce cumpărați. Dacă cumpărați dntr-un magazin, puteti si testa. Ești prea obosit să-l aduci acasă sau prea ocupat pentru a-l asambla singur? Verificați dacă magazinul dvs. livrează și / sau oferte pentru a-l configura în casa dvs.
  • 4-5 cearceafuri, (huse pentru perne) și huse de plapumica – Ai întotdeauna nevoie de mai multe piese de schimb decât crezi …
  • Scutecele din pânză sunt la îndemână pentru a acoperi perna copilului și pentru a o schimba cu una curată, dacă va confruntați cu o situație de urgenta.
  • Suzete – Prietenii și familia vor prefera fiecare un anumit brand. Deoarece nici ei, nici tu, un va cunoaseti bebelusul încă, încercați câteva înainte de a face alegerea finala. Căutați mărci fără latex si culori artificiale. Nu vă mirați dacă bebelușul dvs. scuipă fiecare model pe care încercați să-l oferiți - nu tuturor le plac suzetele. Puteți găsi alte modalități de a vă linisti copilul, cu o jucărie moale de pluș sau cu o pătură de confort si somn.
  • Alarma pentru bebeluși – chiar dacă patutul copilului este în dormitorul dvs., o alarmă pentru bebeluși este utilă atunci când acesta trebuie să doarma în timpul zilei și vă aflați în altă parte din casă.

 

Masa de schimbat a bebelușului

Masa de schimbat a bebelușului tău poate fi în dormitorul tău, in camera lui sau baie. Dacă vă mențineți masa de schimbat aproape de pațul copilului, aceasta va produce un deranj minim, dacă trebuie să schimbați scutecul și / sau hainele copilului în miez de noapte.

  • Masă de schimbat – Dacă aveți loc pentru o masă mare de schimbat cu sertare și rafturi, puteți depozita toate produsele de îngrijire a pielii, scutece și alte elemente esențiale într-o singură unitate. Dacă spațiul este puțin strâns, alegeți la o masă de schimbat montată pe perete, pe care o puteți închide atunci când nu este folosită. O dimensiune unica nu se potrivește întotdeauna la toate. Poate doriți să căutați o masă de schimbat reglabilă pe înălțime, care să se potrivească nevoilor dvs. Purtarea unui bebeluș in brate poate avea un efect negativ pentru spatele tau, astfel încât oferindu-ti cele mai bune „spații de lucru” posibile poate face o diferență uriașă.
  • Salteluta pentru schimbat – căutați un material de plastic moale, prietenos cu pielea sau un sortulet de cauciuc ușor de curățat.
  • Scutecele de pânză sau alezele de schimbat de unică folosință sunt utile pentru a absorbi scurgerile in timpul schimbărilor de scutece.
  • Șervețele umede prietenoase cu pielea sau prosopelele pentru bebeluși (bumbac moale sau de unică folosință si ECO) - pentru a curăța copilul din cap până în picioare. Băile frecvente sunt frumoase, dar pot usca pielea fina a bebelușului. Curățarea blândă este benéfica pentru rutina ta de zi cu zi.
  • Ulei, loțiune și cremă pentru copii -Pielea bebelușului tău este în mod natural fina, dar daca se schimbă frecvent scutecul, curățarea care este însoțită de schimbare hainutelor poate usca uneori pielea bebelusului. Folosiți produse fără parfum pe bază de ingrediente naturale, fără substanțe chimice nocive.
  • Perie moale pentru păr pentru a preveni sau îndepărta ușor eruptiile produse de dermatita. (Nu vă faceți griji, este ușor de tratatpana si dermatita seboreica, daca veti utilza un ulei bland, fără parfum. Consultați medicul dacă persistă sau dacă suspectați faptul că ar putea fi o reacție alergică sau o eczemă.)
  • Halat de baie pentru bebelusi sau un prosop catifelat – Acest lucru este util pentru a menține copilul confortabil si incalzit la ora de schimbare.
  • Scutece, scutece, scutece. Probabil aveți nevoie doar de câteva pachete cu dimensiunea scutecului nou-născutului, deoarece copilul dvs. va creste foarte repede. Multe magazine oferă pachete pentru bebeluși cu mostre de la diverse mărci. Adună câteva pentru primele tale zile acasă, astfel încât să poți testa care sunt cele mai potrivite nevoilor copilului tău. Apoi, puteți să vă refacti stocurile întotdeauna când ați găsit preferatul.
  • Coșul de deșeuri pentru scutece – Un bun necesar, dacă ai loc pentru depozitarea lui. Acesta este un mod convenabil de a stoca scutecele murdare.

 

Baie

Cât de des ar trebui să-i faci baie copilului tău? De la una la două băi pe săptămână este perfect pentru un nou-născut. Puteți face ca baia să facă parte din ritualul de seară al bebelușului dvs. pentru a -l relaxa înainte de culcare.

  • Șampon pentru bebeluși – Majoritatea șampoanelor pentru copii sunt suficient de blânde pentru a fi utilizate pentru păr si pentru corp. Pielea bebelușului tău este moale și delicată, așa că alege un brand care să fie prietenos cu pielea și fără parfum, care poate provoca iritații sau alergii.
  • Cada de baie pentru bebeluși – O cadă specială de dimensiuni potrivite pentru bebeluși, cu marginea și scaunul înclinat, vă poate ajuta să-l ridicati și să-l sprijiniti în timpul băii. O cadă simplă, rotundă sau în formă eliptică, cu fundul plat este foarte bună, de asemenea, puteți sprijini cu ușurință spatele și capul copilului. Cereți medicului pediatru să vă arate cea mai bună tehnică dacă nu sunteți siguri.

Hrănirea copilului

Alăptarea necesită foarte puțin echipament suplimentar, desigur, dar dacă suplimentați cu o formulă sau mergeți pentru alimentarea cu biberon în întregime, nici nu este greu.

  • Biberoane - Multe mărci oferă produse fără latex. Căutați produse care pot fi ușor sterilizate (pentru a economisi timp). În funcție de cât de mult inlocuiti alăptarea la san cu alimentarea la biberon, cumpărați suficiente sticle pentru a vă trece printr-un ciclu de 24 de ore, de obicei 8-10 sticle vă vor ajunge.
  • Pompă de sân – Aceasta este o experiență plăcută când alăptați și doriți să vă aprovizionați cu porții suplimentare dacă aveți nevoie de altcineva să aibă grijă de copil în mod regulat.

Haine pentru un nou-născut

  • Salopeta – Aproape că nu poți avea pera multe. Alegeți bumbac, lână sau alte fibre și materiale naturale, prietenoase cu pielea.
  • Haine adecvate vremii. Vei acumula mult mai multe rufe atunci când vei avea copilul. Într-o zi aglomerată, bebelușul tău poate trece prin mai multe seturi de haine, dacă a trecut prin scutec, daca a recurgitat (sau se rostogolesc accidental peste vasul de mâncare al câinelui atunci când încep să scotocească). Aveți gata destule seturi, așa că nu trebuie să vă stresați cu privire la uscarea hainelor la timp pentru următorul accident. Amintiți-vă, însă, nou-născutul va rceste repede si, în câteva săptămâni, dacă veti cumpăra prea multe articole, este posibil ca bebelușul dvs. să nu aibă timp să le încerce chiar înainte de a trece la următoarea dimensiune. Bebelușul tău va avea nevoie mai mult sau mai puțin de același tip de haine pe carre le porti si tu. Pantaloni scurți și tricouri pentru vară, costume de zăpadă pentru iarnă și orice altceva între ele.

Lucruri necesare pentru a pleca la plimbare, te rog

  • Cărucior – dacă aveți o mașină, căutați un carucior care se pliază ușor, cu o mână și se potrivește în mașină. Dacă utilizați în principal transportul public, alegeți un model ușor pe care îl puteți ridica pentru a ieși cu ușurință din autobuze și trenuri.
  • Husa de ploaie si protectie solara – În funcție de locul în care locuiți sau de unde intenționați să mergeți, o protecție solară sau o husa pentru cărucior vă pot salva de la încercarea de a usca materialele textile undeva în casa dvs. după o ploaie sau de a menține pielea și ochii bebelușului protejați de lumina directă a soarelui.
  • Geantă pentru bebelus – căutați o geanta ușoară, dntr-un material ușor de curățat. Multe compartimente fac organizarea mai ușoară. Unele genti au bretele care se atasează de cărucior, astfel încât nu trebuie să-l transportați. Puteți utiliza, de asemenea, un rucsac dacă transportați bebelușul într-un marsupiu.
  • Marsupiu – Marsupiile sunt la moda. Puteți ține copilul aproape de dvs., nu trebuie să vă faceți griji cu privire la impinsul de vehicule pe roti și aveți ambele mâini libere!
  • Pătuț de călătorie – Dacă plănuiți ca bebelușul să aibă somnuri regulate, cu sau fără dvs., în casele prietenilor sau altor membri ai familiei, acesta este un mod ușor de a vă asigura că bebelușul are întotdeauna un loc sigur pentru a dormi. S-ar putea să nu fie ideal să -l plimbați dacă folosiți transportul public, dar ar trebui să se încadreze în majoritatea mașinilor.

Mese pentru familia ta

Primele câteva zile sau săptămâni acasă cu un nou-născut pot fi puțin copleșitoare. Timpul tău este petrecut pentru a cunoaște semnalele bebelușului tău, așa că, bineînțeles, atenția dvs. asupra altor detalii va avea o prioritate mai mică. Dacă aveți timp în săptămânile anterioare datei nasterii, umpleți congelatorul și dulapurile cu ingrediente pentru mese ușoare, cum ar fi mese complete congelate, legume congelate, preparate delicioase, supe, torturi și amestecuri de pâine etc., astfel încât dumneavoastră, partenerul dvs., familia sau prietenii pot pregati, cu ușurință, ceva relativ hrănitor, destul de repede. Sau puneți la punct un program cu familia și prietenii, cu mese rapide.

Sutiene pentru alăptare și pad-uri pentru alăptare

Până la jumătatea / sfârșitul sarcinii, este posibil să urați armaturile metalice. Sutienele pentru alăptare sunt moi, flexibile, oferă mult mai mult confort și sustinere și au spatiu pentru pad-uri, în cazul în care decideți să alăptați până la sfârșit. Asigurați-vă că obțineți un model care se poate regla după dimensiuni, pentru a se potrivi atât în timpul sarcinii, cât și în timpul alăptării.

Produse de incontinență

Aduceți produse incontinente cu dvs. peste tot în zilele premergătoare datei nasterii. Dacă ti se rupe apa, îți vor fi cel mai bun prieten până poți ajunge la spital!