Când este momentul perfect în viață pentru a avea un copil?

Părinți viitori
sept. 03, 2020

De unde știi când este momentul perfect pentru tine să îți creezi o familie? Sau sa ai copilul numărul 2, 3, 4 sau o echipă de fotbal?

Te simti bine când ai un vis pe care îl poți transforma într-un plan și, în cele din urmă, realitate. Oamenii sunt programați cu o capacitate de a planifica înainte. Văzută dintr-un punct de vedere evolutiv, este o abilitate destul de utilă - ne-a ajutat să prevenim accidentele, să ne stocăm progrese culturale, sa supraviețuim iernilor grele, să atingem obiective, să acordăm prioritate la ceea ce este important pentru noi și să îmbunătățim nivelul de trai. Timpul este totul.

Cu toate acestea, când vine vorba de copii, calendarul este puțin diferit. Poți planifica atunci când doresti să rămâi gravidă, dar corpul tau nu are garanții. Unii au noroc la prima încercare, alții au nevoie de ani de zile pentru a avea succes. Este posibil să aștepți momentul acela perfect pentru a reusi, dar este posibil să nu fie în mâinile tale. Aceasta este de fapt o pregătire utilă pentru ceea ce vă stă la dispoziție ca părinți!

Odată ce ai copiii, poți planifica tot ce vrei. Puteți cerceta și planifica ce doriți să faceți cu orele de masă, rutine de somn, ținute, cariera, vacanțe. Dar acestea sunt creaturi vii cu care ai de-a face. Ei aproape că nu vor fi aliniați cu planurile voastre bine gândite.

Niciun părinte nu poate scăpa de inevitabilele zile bolnave ale micutului, momentele acelea cand juniorul lasă accidental câinele afara dinc asa, cand micuta refuza să plece de acasă fără să poarte fusta de balet preferata, atunci când e frig afara sau cand bucataria ori livingul arata ca un santier demolat, pentru ca n-ai fost atenta o secunda. Pot exista momente în care vă întrebați dacă aceasta face parte dintr-o conspirație care vă poate catapulta in stratosfera.

Dar apoi sunt și momentele uimitor de amuzante și emoționante, care te prind complet cu garda jos, când copilul tău te surprinde cu prăjiturile invizibile pe care le-au făcut și insistă să te așezi și să le mănânci, chiar dacă ai spera să te eschivezi, când aduc acasă un buchet de păpădie (care lasă fulgi peste toate hainele = mai multe rufe de spalat pentru tine), doar pentru că voiau să ai flori frumoase si le-au gasit doar pe acelea, când construiești noul garaj si durează de patru ori mai mult decât credeai, deoarece copilul tău vrea să ajute și să învețe cum să folosească un ciocan și cuie, când crezi că ești pregătita pentru cină, dar sfârșești prin a găti o porție suplimentară pentru prietenii lor, fie ei reali sau imaginari. Nu puteți planifica aceste lucruri, ci se întâmplă.

Deci, nu, sincronizarea nu este totul. Vor fi mii de momente neplanificate care te vor lăsa nedumerita, frustrata, râzând, iubitoare, simțindu-te atât neputincioasa, mândra și uimita că ai creat acest copil nebun, care poate ajunge să te învețe la fel de mult despre lume, cât poți să-i înveți tu.

Viitorul tău copil te va iubi, indiferent ce se întâmplă în viața ta. Chiar nu ii va păsa dacă este momentul perfect din cariera ta, dacă ai casa perfectă sau viața perfectă. Vor fi mândri de voi, se vor răzvrăti împotriva voastră și vor deveni ființe umane complete. Deci, dacă copiii tăi ajung la program sau ca o surpriză neașteptată, există milioane de moduri de a-l face momentul perfect. Nu vă faceți griji. Situatia e sub control!