Topul 10 al numelor nordice pentru copii

PĂRINȚI VIITORI
nov. 01, 2022

Ești în căutarea inspirației pentru numele bebelușului tău ce urmează să vină? Ia calea Nordului! Aici vei găsi alegerile noastre pentru un top zece al numelor de copii nordice, pentru băieți și fete.

Odată cu valul de filme și emisiuni TV despre vikingi și, desigur, cu popularitatea lui Thor de la Marvel (inspirat de zeul nordic cu același nume), popularitatea a numeroase nume nordice a renăscut. În țările nordice, numele tradiționale scandinave pentru copii sunt, acum, o tendință în creștere.  

Nume de copii precum William și Nora, cu o sonoritate internațională, conduc în continuare în topurile din Scandinavia, însă nume precum Magnus și Freja urcă și ele pe liste în ultimii ani. Și nu e de mirare! Sunt istorice, unice și, totodată, pur și simplu adorabile.



Aici, la Bambo Nature, suntem foarte mândri de moștenirea noastră nordică. Suntem o companie daneză de familie cu o istorie îndelungată: de 40 de ani, facem scutece pentru copii și ne producem în continuare scutecele super-absorbante pentru bebeluși, respirabile, ce poartă etichetă ecologică, în fabrica noastră din Danemarca, cu mare respect pentru mediu și pentru moștenirea noastră nordică. 

Mai jos, poți porni într-un voiaj printre alegerile noastre de top (în ordine alfabetică) și, cine știe, una dintre ele ți-ar putea atrage atenția – și fura inima. 


Nume de fetițe:

  1. Astrid
  2. Alva
  3. Freja/Freya
  4. Frigg/Frigga
  5. Idun
  6. Ragna
  7. Saga
  8. Sif/Siff
  9. Sigrid
  10. Thora


Nume de băieți:

  1. Balder
  2. Erik
  3. Frej
  4. Gorm
  5. Harald
  6. Magnus
  7. Svend
  8. Osvald
  9. Thor
  10. Viggo


Se apropie data nașterii? Nu-ți face griji, am făcut o listă excelentă cu tot ce trebuie să iei cu tine la spital pentru naștere.  

Sfat: Dacă îți pregătești bagajul din timp, nu vei uita nimic important atunci, în grabă.