Vacanță? Sfaturi pentru a călători cu un copil pentru prima dată

Noi părinți
apr. 24, 2020

Celebrul scriitor danez Hans Christian Andersen a spus „A călători înseamnă a trăi”.

Dacă îți place să călătorești, poți merge aproape oriunde cu copilul tău. Până la urmă, oamenii de peste tot din lume au copii, așa că, probabil, va fi loc și pentru al tău! Dacă tuturor va place sa caltoriti, de ce să nu înceapă acum cariera de turist care cutreieră tot globul si pentru bebelușului tău? Iată câteva lucruri pe care să le iei în considerare, să le verifici, să le pregătești și să le împachetezi pentru prima călătorie cu copilu

 

Relaxati-va …

Aveți nevoie de o pauză din rutinele zilnice, spălătorie, planuri de masă, cumpărături alimentare și gestionarea timpului? Destinațiile de vacanță all inclusive sunt populare în rândul familiilor cu copii mici. Mesele tale sunt servite, unele locuri oferă câteva ore de îngrijire a micutilor pe zi sau activități pentru copii, patul tău este pregătit pentru tine în fiecare dimineață, iar dacă ești pregătit, poți merge într-un tur ghidat către atracții locale.

Chiar dacă preferințele dvs. de călătorie înainte de bebeluș au fost destinații sau vacanțe active, această opțiune ar putea fi relaxantă pentru întreaga familie în timp ce copilul dvs. este mic (și sunteți lipsit de somn ). Bebelușul tău nu-și va aminti nimic, așa că nu-ți face griji că lipsește din apusurile de soare epice, muzeele sau destinațiile faunei sălbatice - va fi destul timp pentru a introduce aceste lucruri când copilul tău va creste. Adu cu tine in bagaj muzica preferată, jucării și cărți de povești și vor fi fericiți doar să fie alături de tine.

 

Fa o plimbare

Dacă ai forța și energia pentru asta, vacanțele active pot fi atât de distractive cu copilul tău. Și cu toții veți obține mult aer curat! Așadar, dacă nu aștepți să începi să faci din nou scufundări, drumeții, alpinism sau mers cu bicicleta după naștere, este nevoie de puțin mai multă planificare, echipament și, eventual, o bona, pentru a-ți aduce copilul în vacanță.

  • Dacă copilul obișnuiește să fie în apă, le va plăcea să stropească alaturi de tine. Folosiți accesorii plutitoare pentru înot destinate copiilor, de fiecare dată când sunteți în apă. Și impachetati scutecele de înot dacă veți folosi o piscină!
  • Dacă va plac scufundarile, asigurați-vă că altcineva poate avea grijă de copilul pe uscat / în barcă, indiferent dacă este partenerul de viata, bunica sau personalul unei institutii care ofera îngrijire pe perioada zilei.
  • Drumeția și ciclismul cu bebelușii pot fi atât de distractive. Ei se vor bucura să fie aproape de tine, în timp ce veti parcurge impreuna traseele, dealurile sau munții.
  • Pentru vacanța dvs. cu bicicleta puteți aduce un accesoriu atasabil unei biciclete unde copilul dvs. poate trage un pui de somn (sau poate sta, dacă este ceva mai mare) confortabil. Mișcarea și aerul proaspăt îi vor calma, așa că nu fiți surprinși dacă vor dormi pe tot parcursul plimbarii!
  • Planificați pauzele pentru hrănire sau schimbarea scutecului
  • Îmbrăcați bebelușul în haine potrivite vremii, aduceți protectie de soare sau ploaie, elementele esențiale de hrănire, un scutec de călătorie și kit-ul de îngrijire într-un rucsac mic. Amintiți-vă de pungile de gunoi pentru a nu lăsa deșeurile în natură. (Și spuneți-i copilului dvs. când va creste că i-ați schimbat odată scutecul murdar pe un vârf de munte.)

 

Conducerea domnișoarei Bebelus

Dacă plănuiți o călătorie rutieră, luați în considerare mai întâi cum reacționează copilul când se află într-o mașină pentru perioade mai lungi.

 

  • Unii bebeluși adorm în al doilea moment când întoarceți cheia mașinii în contact - nicio problemă. Dar dacă bebelușului tău i se face rau de mașina, plănuiește opriri frecvente pentru aer curat. Dacă durează puțin mai mult pentru a ajunge la destinație, cui îi pasă? Sunteți în vacanță, puteți face orice doriți!
  • Puteți acoperi scaunul mașinii cu o aleza de unică folosință și să împachetați șervețele pentru copii și seturi suplimentare de haine pentru bebeluși în partea de sus a geantei pentru un acces ușor, în cazul în care își varsă micul dejun.
  • Rezervați o camera pentru noapte undeva pe parcurs, dacă este necesar.
  • Adu cărți pe care le poți citi bebelușului tău - dacă au vârsta mai mică de un an, nu le va păsa ce citești, doar vocea ta va fi liniștitoare pentru ei, astfel încât să poți trece prin noul tău roman despre crimă – Toata lumea castiga!
  • Verificați la destinație dacă au paturi pentru copii sau paturi de călătorie - și aduceți-vă singuri dacă este necesar.

 

Zbora, bebelusule, zboară

Dacă zbori cu copilul, există câteva lucruri pe care ar trebui să le verifici mai întâi cu compania aeriană:

  • Puteți rezerva locuri desemnate cu facilități portabile pentru pătuțuri pentru familiile care călătoresc cu bebeluși?
  • Care sunt regulile pentru aducerea formulei și a sticlelor în avion?
  • Care este procedura lor pentru aducerea cărucioarelor, scaunelor auto sau a altor echipamente pentru bebeluși: trebuie să-l verificați cu bagajul, să-l aduceți la poartă sau să-l aduceți ca bagaje transportabile?
  • La fel ca și cum ti s-ar putea infunda urechile, atunci când presiunea din cabină se schimbă în timpul decolării și aterizării, la fel se poate intampla si copilul tău. Nu le puteți spune să-și bată maxilarul, să înghită sau să își țină nasul pentru a egaliza presiunea. O soluție simplă este să-i hrăniți în timpul decolării și aterizării. Fie că vă simțiți confortabil alaptand, fie că le oferiți o sticlă, mecanismul de înghițire va alina orice disconfort.
  • Un transportator pentru copii este extrem de util într-un aeroport aglomerat, iar dacă bebelușul tău este neliniștit în timp ce ești în aer, poți face pasi pe culoar pentru a-l calma.
  • Alezele de unică folosință sunt utile peste tot - pe scaunul aeroportului, pe masa de toaletă a avionului, în pătuțul de călătorie din avion, dacă bebelușul trebuie să doarmă în poală - aduceți o grămadă!

Sfaturi pentru orice vacanta cu copilul

  • Călătoriți internațional? Verificați dinainte dacă bebelusul are nevoie de pașaport și / sau viză și începeți procedura.
  • Copilul are toate vaccinările necesare? Consultați-vă cu medicul.
  • Verificați cum vă pot ajuta companiile aeriene pe dvs. și copil.
  • Unele companii aeriene vă vor permite să transportați dulciuri neacoperite sau pungi de gustare la bord - aduceți-vă favoritele pentru a vă menține glicemia stabilă.
  • Verificați cu destinația:
    • Au un pat pentru copii sau patut de călătorie?
    • Au un cărucior pe care îl puteți împrumuta sau închiria?
    • Au un cuptor cu microunde sau alte facilități care vă pot ajuta să sterilizați sticlele?
    • Au o opțiune de îngrijire de zi dacă doriți să vă orientați pentru o oră sau două?
    • Puteți rezerva o cameră liniștită de familie, departe de eventualii oaspeți ai petrecerii sau de la locul de activitate?
  • Împachetați suficiente sticle biberon și lapte praf. In cazul in care compania aeriană vă permite să le introduceți în bagajele de transport, sunteți în siguranță, chiar dacă bagajele de check-in ar trebui să facă o ocolire și să nu ajungă în același timp ca dvs.
  • Împachetează un schimb de haine, ușor accesibil pentru toată lumea.
  • Aduceți pungi de plastic, astfel încât să aveți unde să vă puneți hainele sau hainele copilului după recurgitari sau accidente mai grave, scutece sau șervețele umede.
  • Dacă călătoriți prin zone orare, pregătiți-vă de oboseala și ajustați-vă planurile și așteptările pentru primele două zile în consecință.

Oricare ar fi planurile de vacanță, copilul se va simți fericit și în siguranță dacă o faceți. Pregătește-ți ce poți și ai încredere că, dacă ceva nu merge bine conform planului, vei găsi o modalitate de a-i face față. Așa că mergeți să explorați lumea împreună, să fixați obiective și așteptări rezonabile, bucurați-vă de timpul petrecut împreună ca familie. Partajează cele mai bune sfaturi de călătorie pe Facebook și Instagram!