Produse de îngrijire a pielii - ce să căutați și la ce să fiți atenți

Proaspeți părinți
feb. 19, 2021

Ca proaspeți părinți, poate fi greu să vă dați seama ce produse de îngrijire a pielii sunt bune, rele, potrivite sau nepotrivite pentru bebelușul dvs. În calitatea noastră de părinți, știm direct de la sursă importanța îngrijirii corecte a pielii nou-născutului, pentru a evita potențialele afecțiuni ale pielii, cum ar fi alergiile sau dermatita de scutec. Citiți mai departe pentru a obține sfaturile noastre cu privire la ce să căutați - și să aveți grijă - atunci când cumpărați produse de îngrijire a pielii pentru copilul dumneavoastră.

Când căutați produse pentru îngrijirea pielii copilului dvs., este important să căutați produse blânde concepute special pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Pielea bebelușului diferă de cea a adulților, deoarece are un alt nivel al pH-ului, atunci când copilul este nou-născut, iar pielea este mai subțire, puțin mai vulnerabilă la infecții și are nevoie de mai multă hidratare. Prin urmare, este important să știți cum să aveți grijă de pielea bebelușului și ce produse vă pot ajuta.

Încercați să oferiți copilului dumneavoastră un început de viață natural, alegând produse organice certificate pentru îngrijirea pielii realizate din ingrediente naturale și cu cât mai puține ingrediente posibil. În general, aruncați o privire la lista de ingrediente pentru a vedea ce conține produsul. Cu cât un ingredient este mai sus în lista de produse, cu atât este mai prezent în acel produs, iar o listă lungă de ingrediente nu este egală cu un produs mai bun - dimpotrivă. Alegeți întotdeauna produse naturale prietenoase pielii, fără parfum și coloranți, deoarece aceste ingrediente pot provoca iritații ale pielii sau alergii, iar acestea nu sunt necesare pentru ca produsul să funcționeze.

Lăsați certificatele să vorbească

Unele mărci își comercializează produsele ca fiind potrivite pentru bebeluși, dar tot pot conține parfum sau alte ingrediente nesigure. Prin urmare, unul dintre cei mai buni și mai simpli indicatori de căutat atunci când cumpărați produse de îngrijire a pielii pentru bebelușul dvs. sunt ingredientele, precum și certificările produselor. Toate ingredientele pot provoca o reacție alergică sau iritarea pielii, cu toate acestea, în cazul în care cumpărați produse de îngrijire a pielii certificate de organizații oficiale de certificare, puteți fi siguri că organizația din spatele logoului a făcut o evaluare obiectivă a ingredientelor și a produsului. Numai câteva ingrediente pot fi aprobate de organizații precum Asthma Allergy Nordic, Nordic Swan Ecolabel și ECOCERT Cosmos. De exemplu, un produs nu poate fi aprobat de Asthma Allergy Nordic dacă acesta conține parfum și coloranți.

Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre certificările oficiale importante pe care să le căutăm atunci când facem cumpărături pentru îngrijirea sigură a pielii bebelușilor.

Asthma Allergy Nordic

Eticheta Asthma Allergy Nordic este una dintre cele mai importante etichete de căutat în produsele de îngrijire a bebelușilor. Organizația oferă certificare produselor care prezintă un risc minim de alergie a pielii. Produsele certificate în conformitate cu Asthma Allergy Nordic nu conțin parfum și fiecare ingredient este examinat cu atenție de către un specialist. Acest simbol facilitează pentru cei cu alergii cutanate, astm sau alte probleme respiratorii găsirea unor produse care le îmbunătățesc viața de zi cu zi. Eticheta garantează că:

  • produsul prezintă un risc minim de a provoca alergie pe piele
  • produsul nu conține parfum

ECOCERT Cosmos

ECOCERT Cosmos este un etalon global pentru produsele cosmetice organice certificate. Eticheta garantează că cel puțin 95% din ingredientele produsului sunt naturale, că întregul proces de producție este controlat și că ambalajul este realizat din materiale biodegradabile sau refolosibile. Certificarea organică certificată ECOCERT cosmos pe un produs garantează faptul că:

  • cel puțin 10% din totalul ingredientelor sunt organice
  • produsul a fost realizat prin procese de fabricație ecologice și sigure pentru sănătatea umană
  • utilizează responsabil resursele naturale
  • produsul nu conține ingrediente petrochimice precum parabeni, parfum și coloranți (cu excepția conservanților autorizați)
  • produsul nu include ingrediente modificate genetic

Nordic Swan Ecolabel

Nordic Swan Ecolabel este o altă etichetă importantă de căutat. Nordic Swan Ecolabel este o etichetă oficială scandinavă de mediu. Produsele cu eticheta ecologică Nordic Swan Ecolabel îndeplinesc cerințe stricte de mediu în ceea ce privește producția, utilizarea, documentarea și siguranța materiei prime. Logoul Nordic Swan Ecolabel garantează faptul că:

  • niciunul dintre ingrediente nu figurează pe lista UE a substanțelor suspectate a fi perturbatoare ale glandelor endocrine
  • produsul nu conține microparticule din plastic
  • produsul nu conține parfum (specific pentru produsele pentru bebeluși)
  • produsul nu conține substanțe clasificate ca fiind cancerigene, mutagene, dăunătoare reproducerii sau alergenice
  • produsele sunt ecologice și au un impact minim asupra mediului

Produs testat dermatologic

Un test dermatologic este un test cutanat făcut pentru a vedea dacă un produs afectează pielea. La Bambo Nature, noi luăm testul dermatologic foarte în serios, iar simbolul nostru Produs testat dermatologic garantează că produsele noastre au fost testate pentru potențiale iritații ale pielii de către un laborator independent. Testul se efectuează pe cel puțin 50 de persoane cu tipuri de piele diferite. O probă de produs este amplasată pe o mică suprafață a pielii timp de 48 de ore și apoi se observă pielea. Testul se face sub observația unui dermatolog și demonstrează că produsele noastre sunt testate, sigure pentru bebelușul dvs. și respectă standardele noastre de înaltă calitate.

Ce ingrediente trebuie să aveți în vedere pentru îngrijirea bebelușilor și de ce?

Mai sus am enumerat câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le căutați atunci când cumpărați produse pentru îngrijirea pielii bebelușului dvs., dar ce ingrediente este mai bine să le evitați? Dacă nu sunteți un expert în îngrijirea pielii, este dificil să știți care ingrediente sunt bune și care sunt rele.

SLS și SLES (sulfați)

SLS și SLES sunt două tipuri de sulfat care sunt adesea adăugate ca detergent de curățare în șampon, deoarece ajută la clătirea părului. Cu toate acestea, unul dintre dezavantajele acestor tipuri de sulfați este că pot usca pielea bebelușului, pot fi iritante și pot provoca mâncărime. SLS și SLES sunt, de asemenea, ingredientele care creează spuma și bulele. Copiii cred că spuma și bulele sunt distractive - iar noi, ca părinți, am putea crede că, atunci când îi spălăm cu un șampon care spumează, aceștia sunt mai curați. Cu toate acestea, o cantitate mare de spumă și bule nu vă vor face copilul mai curat decât vor face mai puține bule. Mai mult, sulfații pot ustura ochii. Cine nu a încercat să discute și să dezbată cu copilul său pentru a-l convinge că trebuie să se spele pe cap? Acesta este un alt avantaj al utilizării exclusiv a produselor fără sulfați, cum ar fi Lotiune de spălare a părului și a corpului. Am ales să nu folosim SLS și SLES, ceea ce înseamnă că șamponul nostru nu ustură ochii.

Nu conține parfum, arome și coloranți.

Ingredientele importante de evitat în produsele de îngrijire a bebelușilor sunt parfumul, aromele și coloranții. Parfumul este - extras natural sau sintetic - un adaos inutil la un produs care crește riscul unei reacții alergice. Același lucru este valabil și pentru ingredientele de colorare. Parfumul și coloranții sunt inutile pentru efectul produsului asupra pielii, iar produsele de îngrijire a pielii pentru copii care conțin parfum nu pot fi aprobate niciodată de organizații precum Asthma Allergy Nordic sau Nordic Swan Ecolabel. La Bambo Nature suntem mândri că avem gama noastră de îngrijire a pielii certificată cu aceste două etichete și angajamentul nostru față de dvs. este să folosiți DOAR ingredientele necesare pentru efectul produsului. Orice altceva este lăsat deoparte! Personal, noi credem că nu este nimic mai bun decât mirosul de bebeluș, deci de ce să acoperim asta cu parfum?

Sfat: atunci când faceți cumpărături pentru îngrijirea pielii, căutați produse pe care scrie: „fără parfum” sau „fără arome”.

Conservanți - buni sau răi?

Oamenii cred adesea că toți conservanții sunt răi, dar aceasta este o confuzie obișnuită. Da, mulți conservanți sunt răi și nu ar trebui folosiți niciodată în produsele destinate copiilor, cu toate acestea, unii conservanți sunt necesari. De ce? Anumiți conservanți asigură calitatea produsului și asigură faptul că produsul poate fi deschis și redeschis de mai multe ori fără a-și pierde efectul. De asemenea, aceștia protejează împotriva bacteriilor și a ciupercilor de a intra în produs atunci când îl utilizați. Există doar foarte puțini conservanți care sunt aprobați atât de Nordic Swan Ecolabel, Asthma Allergy Nordic, cât și de ECOCERT Cosmos, astfel încât, dacă alegeți produse cu aceste certificări, puteți fi siguri că acestea conțin doar conservanți care sunt absolut necesari și nu dăunează sănătății copilului dumneavoastră sau naturii.

La Bambo Nature suntem mândri că avem gama de îngrijire a pielii certificată cu mai multe etichete ecologice și prielnice pielii. Folosim doar ingrediente necesare pentru efectul produsului. Orice altceva este lăsat deoparte! Vedeți mai multe despre ingredientele sau certificările noastre. 

Postări pe blog referitoare la acest subiect