Recomandări de top pentru o vară fără griji

TOȚI PĂRINȚII
apr. 11, 2023

Suntem cu toții pregătiți pentru distracție la soare, dar este important să vă amintiți să rămâneți în siguranță și să vă protejați pielea în acele zile calde de vară. Iată ghidul nostru de protecție împotriva soarelui pentru tine și copilul tău.

Instalează un parasolar pe cărucior 

Bebelușii cu vârsta sub 6 luni trebuie ținuți la umbră, fără a fi vreodată expuși la lumina directă a soarelui, deoarece pielea lor este prea delicată și încă nu conține suficientă melanină; melanina este pigmentul care dă culoarea părului și ochilor și oferă un grad de protecție naturală împotriva razelor solare. 

De asemenea, bebelușii mai mari trebuie feriți de soare cât mai mult posibil, mai ales între orele 11 și 15, când soarele este cel mai puternic. Așadar, atașarea unui parasolar pe cărucior este, în general, o idee foarte bună pentru a proteja pielea bebelușului de la soare. Dar nu e suficient să acoperi căruciorul cu o bucată de material textil – acest lucru poate oferi umbră bebelușului, dar poate mări și temperatura în interiorul căruciorului, blocând circulația aerului.

 

 

Folosește SPF, de asemenea, în zilele înnorate și atunci când stai la umbră

Știai că razele UV pot pătrunde prin nori și țesături? Deci, chiar dacă este înnorat sau stai sub o umbrelă, tot trebuie să folosești SPF pentru a-ți proteja pielea de razele UV. Desigur, acest lucru este valabil și pentru copii.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l urmărești este indicele UV; De obicei, poți găsi un indice UV zilnic, care calculează intensitatea radiațiilor UV ale soarelui care ajung la pământ în locația ta. Ori de câte ori indicele UV este de peste 3, se recomandă utilizarea protecției solare, chiar dacă cerul este înnorat sau stai la umbră.

Aplică protecția solară cu 15 minute înainte de a ieși afară – și repetă aplicarea la fiecare 2 ore

Pentru a obține cea mai bună protecție împotriva soarelui, trebuie să o aplici cu 15 minute înainte de a ieși. În acest fel, crema de protecție solară poate fi absorbită în piele înainte de a fi expusă la factori externi, care ar putea reduce efectul acesteia. Acești factori includ transpirația, scăldatul, frecarea prosoapelor și hainelor de piele și activitatea generală.

Și este foarte important să folosești cantitatea potrivită de protecție solară. Cel mai simplu mod de a-ți aminti cantitatea potrivită de protecție solară este următorul: 1 mână pentru 1 corp. Deci, o mână de adult pentru un corp de adult – și același lucru este valabil și pentru copii. Pentru a menține protecția SPF ridicată în timpul zilei, reaplicarea este obligatorie. O regulă generală este să aplici din nou protecția la fiecare 2 ore, dar trebuie să iei în considerare întotdeauna tipul tău de piele, momentul zilei și dacă pielea este expusă la lumina directă a soarelui sau se află la umbră.

Stai la umbră atunci când soarele este cel mai puternic, între orele 11:00 și 15:00

În jurul prânzului, când soarele este cel mai sus pe cer, indicele UV este și el la apogeu; acest lucru se datorează faptului că razele UV ale soarelui au o distanță mai mică de parcurs prin atmosfera Pământului decât dimineața și după-amiaza. Trebuie să folosești protecție solară chiar și atunci, deoarece razele UV pot trece prin umbrele și foliajul copacilor, dar umbra în perioada prânzului oferă totuși o anumită protecție împotriva arsurilor solare și insolației. Așadar, relaxează-te și bucură-te de o mică siestă la umbră!

Nu uita să aplici din nou protecția după înot sau dacă ai transpirat 

Nu te lăsa păcălit(ă) crezând că o protecție solară rezistentă la apă este suficient de puternică pentru a rezista toată ziua fără a fi nevoie să o aplici din nou. Cu o cremă de protecție solară rezistentă la apă, copilul tău se poate juca în mare sau în piscină timp de 40 de minute fără ca protecția să dispară, dar, după 40 de minute, protecția scade la aproximativ 50%; de-aceea, reaplicarea este esențială. 

De asemenea, este o idee excelentă să folosești protecție solară rezistentă la apă dacă te afli într-o drumeție, vizitezi obiective turistice sau practici sporturi, deoarece, nu uita, transpirația poate, de asemenea, să reducă eficacitatea protecției solare rezistente la apă.

 

 

Poartă o pălărie și acoperă pielea expusă cu haine 

Repetăm: razele UV pot trece prin țesături, așa că trebuie să porți întotdeauna protecție solară. Cu toate acestea, purtarea unei pălării și acoperirea pielii expuse cu haine te poate ajuta să te protejezi mai bine atât pe tine, cât mai ales pe bebelușul tău. 

Alege țesături dese din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau viscoza, care vă vor oferi protecție și răcoare ție și copilului tău. Când vine vorba de pălării, alege una din material dens, cu boruri largi; evită pălăriile de paie cu găuri mari, care vor lăsa razele soarelui să treacă. Pentru bebeluși, este deosebit de important să alegi pălării cu boruri largi, pentru a le proteja ochii și pielea delicată de pe gât și urechi. Un sfat util: dacă bebelușul tău nu este de acord că pălăriile sunt o necesitate, găsirea unei pălării de soare cu baretă este, probabil, cea mai bună idee.

Expunerea prea mare la soare poate duce la arsuri solare și insolație, care trebuie luate în serios. Bebelușii și copiii mici sunt deosebit de vulnerabili la insolație, deoarece nu își pot regla temperatura corpului la fel de bine ca adulții. Purtarea unei pălării pentru a proteja vârful capului de radiațiile UV ale soarelui poate ajuta la reglarea temperaturii corpului și la prevenirea insolației, atât la copii, cât și la adulți.

Ca să nu mai vorbim că, fără pălărie, poți suferi arsuri solare pe scalp – da, vorbesc serios!


Acestea au fost recomandările noastre preferate de protecție împotriva soarelui pentru o vară fără griji. Aplică și reaplică o cremă de protecție solară, protejează-te și, cel mai important, ieși la soare și bucură-te de el!